Ciboni ne pomažu ni promjene

some_text KK Cibona je u 14.kolu regionalne NLB lige u Draženovom domu izgubila od momčadi Hemofarma. Ovo je Ciboni deveti poraz u ovom natjecanju. Zbog toga Final Four postaje sve nedostižniji. Ni promjena trenera nije izazvala onaj pozitivan šok koji bi podignuo momčad iz mrtvila. Sigurno je da novi/stari trener Cibone, Dražen Anzulović neće po dobrom pamtiti svoj povratak na trenersku klupu.
some_text Poraz od deset razlike (74:84) ni ne izgleda tako loše s obzirom na loše izdanje Cibonine momčadi. Jedine svijetle točke utakmice bili su navijači i prva četvrtina koju su „Vukovi“ dobili 16:11. Nakon toga uslijedio je pravi potop. Nekoliko promašenih šuteva,slobodnih bacanja (50%), izgubljenih lopti te dvostruko manje skokova uzrokovalo je rezultatski preokret u korist gostiju iz Vršca. Pri kraju se Cibona jednostavno nije imala snage vratiti u utakmicu i momčad Hemofarma je zasluženo slavila. Najefikasniji igrač u redovima Cibone bio je Rok Stipčević s 14 postignutih koševa. Pobjedničku momčad predvodio je Miloš Borisov s 23 koša i 12 skokova.



Što se to događa s najuspješnijim hrvatskim košarkaškim klubom? Kako objasniti rezultatski najlošiju sezonu u klupskoj povijesti i sve poraze (9) u Euroligi? Već smo čuli kako je Cibona u velikoj rezultatskoji i financijskoj krizi. Ali, tko je odgovoran za takvo stanje? Bivša uprava, sponzori, igrači ili nešto sasvim desto?! Klub koji je dva puta, 1985. i 1986. osvajao naslov prvaka Europe doveden je na granice egzistencije. Igrači već mjesecima ne dobivaju plaće. some_text Klub kojeg su proslavili najveća imena hrvatske košarke, pokojni Krešimir Ćosić i Dražen Petrović, jedva opstaje. Međutim, ne događa se ovo samo sa Cibonom. KK Split je pred bankrotom, Zadar je u velikim dugovima, a o slavnoj „Šibenki“ da ni ne govorimo (ugašena 2010. zbog financijskih problema). Situacija na reprezenativnoj razini nije niti malo bolja jer je Hrvatska daleko od europskog i svjetskog vrha. Na prošlogaodišnjem svjetskom prvenstvu u Turskoj zauzeli smo tek 14. mjesto. Zapravo Hrvatska reprezentacija nije napravila zančajniji rezultat od 1995. kada je na europskom prvenstvu u Grčkoj osvojila brončanu medalju. Nažalost prošla su vremena Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Dina Rađe kada su se osvajale brončane svjetske i europske medalje te najvrednija srebrna medalja s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. some_text
Upravo su danas zbog toga tu mladi, talentirani igrači, kojih ima i koji bi trebali zauzeti njihova mjesta. Nažalost takvi mladi, neafirmirani igrači rano odlaze u inozemstvo gdje se njihov talent gubi. Ipak, cijeloj ovoj tužnoj priči nadu ulijevaju odlični rezultati Hrvatske mlade košarkaške reprezentacije koja bilježi odlične rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. some_text Što se tiče trenutačne situacije, novoj upravi KK Cibone ne preostaje ništa drugo nego pokušati sanirati dosadašnje organizacijske i financijske propuste, a trenera
Anzulovića očekuje puno rada i strpljenja s mladim igračima jer jedino
tako može vratiti pozitivne rezultate.





5.1.2011. - 23:52 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




Naj-božićniji sajam


some_text

Kao i svake godine pa tako je i ove zime na Zagrebačkom velesajmu otvoren Božićni sajam. Ovogodišnji “Naj-božićniji sajam“ održava se od 17.12.2010. - 9.1.2011. u petom, šestom, sedmom i osmom paviljonu. Svi ljubitelji dobre zabave i božićnog ugođaja mogu posjetiti po mnogočemu drugačiji Božićni sajam od onih prethodnih. Osim što pruža odličan zabavni program, sajam je tematski atraktivniji i sadržajno bogatiji.
some_text
Po prvi put održava se izložba božićnog nakita i jaslica koja je organizirana s Udrugom prijatelja božićnih jaslica. Također se održava i natjecanje osnovnih škola grada Zagreba i Zagrebačke županije u kićenju božićnih drvaca pod nazivom “Naj-ljepše Božićno drvce Naj-božićnije sajma“. 19. prosinca, na dan Humanitarne organizacije “DORA“ nastupaju natjecatelji Supertalent Showa, mađioničari, manekenke, mladi glazbenici te “Izvor“, Crkveni zbor mladih. some_text Svakodnevno se pod programom “Dječji svijet“ organiziraju igraonice i kreativne radionice. Djeca mogu pratiti nastupe plesnih skupina, estradnih izvođača, mažoretkinja. Mogu pjevati karaoke, učiti se skijati te posjetiti Djeda Mraza. Za one posjetitelje željne atrakcije i nezaboravne zabave tu su vožnja kartingom i Luna park, koji sadrži autodrom s 24 automobila, simulator, karusel, trampolin te zabavni uređaji za mlađe.

some_text
some_text
some_text








Radnim danom sajam je otvoren od 14,00 - 21,00 sati, a vikendom i blagdanima od 10,00 - 21,00 sati. Cijena jednokratnih ulaznica je 10 kuna uz besplatan parking isped Velesajma u vrijeme održavanja Naj-božićnijeg sajma. Ako do sada niste posjetili „Naj-božićniji sajam“, svkako to učinite. Želite li se dobro zabaviti i razveseliti vaše mališane, ovogodišnji Božićni sajam odlična je prilika za to.



29.12.2010. - 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




Karlovačko Live – Dernek u zagrebačkoj Areni

some_text
U sklopu velike turneje "Karlovačko Live 2010.", Halid Bešlić i Crvena Jabuka svojim su zajedničkim koncertom oduševili zagrebačku publiku u prepunoj Areni. Svi obožavatelji Halida Bešlića „kralja sevdaha“ i poznatog sarajevskog benda Crvene Jabuke uživali su u hitovima ovih živućih glazbenih legendi. U trosatnom koncertu uživale su sve generacije. Pjevalo je i staro i mlado. Većina Halidovih obožavatelja reći će da samo on može napraviti ovaku atmosferu, ali i Crvena Jabuka je svojim ljubavnim pjesmama, od kojih su neke postale „evergreen“, vratila poneku “dušu“ u neka prošla vremena. Bila je ovo zapravo jedinstvena kombinacija za sve ljude koji uživaju u dobroj glazbi i kvalitetnoj pivi.
some_text
Koncert je započeo Halidovim hitom “Dvadesete“ sa zadnjeg albuma. Tijekom koncerta otpjevao je još nekoliko starih i novih pjesama kao što su "Prvi poljubac", "Požuri", "U meni jesen je", "Čardak" ,"Miljacka". Crvena Jabuka (frontmen Dražen Žerić-Žera) otpjevala je nekoliko starih hitova, "Ima nešto od srca do srca", "Da nije ljubavi", "Sviđa mi se ova stvar". Posebni gosti koncerta bili su Enis Bešlagić, član žirija “Supertalenta“ i komičar Ahmad Al-Rahim svima poznatiji kao Antimon iz “Večernje škole“ Željka Prevana, koji su zajedno s Crvenom Jabukom otpjevali veliki prošlogodišnji hit “Jazz ba“.
some_text
Inače je ovo osma tradicionalna Karlovačko live turneja na kojoj ovoga puna nastupaju Halid Bešlić i Crvena Jabuka. Održat će se u osam hrvatskih gradova. Sve je započelo 3. prosinca u Zadru. Nastavilo se 5. prosinca u Splitu, zatim 10. prosinca u Varaždinu i 12. prosinca u Osijeku. Nakon Zagreba (16. prosinaca), turneja se nastavlja 19. prosinca u Rijeci, 26. prosinca u Bjelovaru i na kraju 28. prosinca završava velikim koncertom u Karlovcu u Školskoj športskoj dvorani “Mladost“.







18.12.2010. - 20:12 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




43.“Zlatna“ pirueta

some_text








43. izdanje Zlatne piruete održavalo se od 9. do 11. prosinca u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

some_text Natjecanje je počelo 9. prosinca kratkim programom klizačica, a sljedeći dan su na led izašli plesni i sportski parovi te klizači. Finale klizačica se održalo 10. prosinca, dok su se ostala tri finala održala zadnji dan u subotu 11. prosinca uz Gala priredbu do 20 sati kada je natjecanje završilo. some_text
Iako je postojala velika vjerojatnost da se Zlatna pirueta neće održati, to se spriječilo u zadnji trenutak. Predstavnici Hrvatskog klizačkog saveza (HKS) obavili su brojne razgovore i pregovore s čelnicima zagrebačkog športa (Zagrebačkog športskog saveza) te gradom Zagrebom o uvjetima održavanja natjecanja. Prema riječima predsjednice HKS-a, Morane Paliković Gruden, uvjeti održavanja Piruete za njih su vrlo skupi, bez obzira što je riječ o jednom od najskromnijih natjecanja u Zagrebu.



Uoči početka natjecanja, Izvršni odbor HKS-a odlučio je da će Zlatna pirueta, ujedno i najstarije svjetsko natjecanje umjetničkom klizanju, zbog loše financijske situacije ostati bez svečanog otvaranja i gala revije pobjednika.some_text Nekada je ova športska priredba bila vrlo atraktivna za gledatelje i ljubitelje umjetničkog klizanja. some_text Danas je nažalost postala nezanimljiva. Unatoč besplatnom ulazu i rekordnoj prijavi klizača, čak 120 iz 33 zamlje svijeta te jakoj konkurenciji, tribine Ledene dvorane bile su većinom prazne.
Razlog slabe posjećenosti možemo potražiti u slaboj medijskoj zastupljenosti ali i u manjkavoj kvaliteti hrvatskih klizačica i klizača. Bude li se u budućnosti malo ulagalo u ovaj sport, ostat ćemo bez dobrih rezultata naših klizačica i klizača, a vjerojatno i bez Zlatne piruete koja je potrebna novim generacijama.






12.12.2010. - 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




Fashion buvljak

some_text U subotu 4. prosinca 2010. u 14 sati održan je “Fashion buvljak“ u Cinestaru Novi Zagreb ( Avenue Mall ).
U predblagdanskoj božićnoj atmosferi, dva dana prije Svetog Nikole, Dreft Fashion Week i udruga „RTL pomaže djeci“ nastavljaju sa humanitarnim djelovanjem, a sav prikupjeni prihod od ove humanitarne akcije donirat će se Centru za rehabilitaciju djece Filip i Jakov u Sv.Filipu i Jakovu .
some_text
Na humanitarnu akciju odazvale su se brojne poznate hrvatske osobe te nekoliko butika i modnih kuća. Od poznatih manekenki, mladih i renomiranih dizajnera, pjevača pa sve do voditelja zabavnih televizijskih emisija (Amir Kazić Leo, Ivan Šarić, Stephan Macchi). Prodavali su sve i svašta po vrlo prihvatljivim cijenama (od cca deset do 200 kuna). Odjeću, obuću, nakit, kozmetiku, hranu, igračke, modne časopise, staro, novo, s greškom, za velike i male, a oni građani koji su htjeli kupiti kvalitetnu i dizajniranu robu i pritom učiniti dobro djelo, to su i učinili.
some_text
some_text
Ideja akcije je da se okupi što više dizajnera, modnih kuća, butika i poznatih osoba koji će donirati svoje stare kolekcije, svoju odjeću ili neke druge stvari. Ovo je isključivo humanitarna akcija koja se održava svake godine od 2006. Prikupljeni prihod do sada je išao brojnim udrugama i akcijama, Centar Fortica Kraljevica, Udruga Dobri Samaritanac, Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, Udruga Dom daleko od doma - Hrabri medo, Akcija Ti si ti te RTL pomaže djeci.
some_text
some_text
some_text
Na prošlogodišnjem buvljaku prikupljena su sredstva od 60.000 kn. Pomoću njih se opremio dječji vrtić „Maslačak" u Murskom Središću i izgradilo dječje igralište. Isto tako vjerujemo da će i ovogodišnji prikupljeni prihodi i sredstva pomoći onoj djeci i ustanovama kojima je najpotrebnije.



5.12.2010. - 00:29 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




RK Zagreb Croatia osiguranje u uzvratnoj utakmici pobijedio SG Flensburg-Handewitt

some_text
U susretu šestog kola skupine D rukometne Lige prvaka, Zagreb Croatia osiguranje je u zagrebačkoj Areni pred 13 000 gledatelja pobijedio njemački SG Flensburg-Handewitt rezultatom 31:26. Ovom su pobjedom rukometaši Zagreba nadoknadili poraz od tri gola razlike iz prošlotjedne prve utakmice.
some_text
Utakmica protiv Flensburga bila je od iznimne važnosti jer će se upravo borba za drugo mjesto u skupini voditi između ova dva rukometna kluba. Iako se u najavama utakmice očekivala pobjeda od četiri razlike, rijetki su vjerovalli da će Zagreb ovako uvjerljivo i “lako“ pobijediti SG Flensburg. Zbog ove pobjede od pet golova razlike, Zagreb će u slučaju identičnog broja bodova s Flensburgom na kraju natjecanja po skupinama biti bolje rangiran od njemačkog suparnika i tako u dalnjem sustavu natjecanja igrati protiv “slabijih“ protivnika.



some_text Rk Zagreb je protiv Flensburga odigrao, vjerojatno i najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu rukometne Lige prvaka. Od samog početka utakmice Zagreb je kontrolirao utakmicu. Jedino je u prvih desetak minuta utakmica bila u egalu, a onda je krenula Zagrebova “predstava“ i dominacija. Na odmor su Zagrebaši otišli s prednošću od dva gola (14:12). U ranoj fazi drugog poluvremena utakmica je bila praktično riješena, tad je Zagreb CO otišao na čak plus devet golova razlike. Napad je funkcionirao solidno. Nekoliko izborenih sedmeraca, golova s crte i odličnih kontri. Međutim ključ uspjeha bila je puno bolja obrana u drugom nego u prvom poluvremenu. Svi ovi čimbenici uvjetovali su pobjedu RK Zagreb Croatia osiguranja 31:26.
Glavni akteri u pobjedi bili su Zlatko Horvat s deset golova, David Špiler sa šest, Gyula Gal s pet te Ivano Balić sa četiri, dok je vretar Gorazd Škof skupio 13 obrana. Goste je sa sedam golova predvodio Thomas Mogesen i Viktor Szilagy sa šest.






28.11.2010. - 23:18 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




Hrvatska na vrhu kvalifikacijske skupine F

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u četvrtom kolu kvalifikacija za Euro 2012. reprezentaciju Malte rezultatom 3:0 i tako s deset bodova zauzela prvo mjesto na ljestvici skupine F. Najbolji igrač utakmice bio je Niko Kranjčar. Kao i protiv Izraela postigao je dva pogotka, dok je treći pogodak postigao Nikola Kalinić u 84. minuti.
some_text
Ovom utakmicom obilježena je 20. obljetnica prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv SAD-a. Prije utakmice s Maltom, uz pjesmu "Ruža Hrvatska", na teren su istrčali bivši reprezentativci koji su odigrali tu prvu službenu utakmicu: Ladić, Gabrić, Vulić, Čelić, Kasal, Peršon, Židan, Shala, Cvjetković i Asanović. Kasnije su se priključili Zlatko Kranjčar i Marko Mlinarić, a nedostajao je jedino Darko Dražić.
some_text
Nakon uvodne svečanosti, započela je i kvalifikacijska utakmica s Maltom. Unatoč besplatnim ulaznicama, hladno vrijeme i kiša osiromašili su posjetu, pa se na tribinama maksimirskog stadiona skupilo nešto više od deset tisuća gledatelja. Uoči susreta s Maltom, Hrvatska je bila izraziti favorit. Teško je bilo očekivati da se 169. reprezentacija na svijetu može suprotsaviti devetoj. Tako je i bilo. Hrvatska je od samog početka kontrolirala utamicu. Krenula je ofenzivno, imala brojne prilike i na kraju postigla tri pogotka. U prvo ime utakmice prometnuo se Niko Kranjčar, koji trenutno igra u životnoj formi.



Treba također spomenuti da je Hrvatska reprezentacija ovom pobjedom postavila novi rekord. Naime, po prvi puta od osamostaljenja Hrvatska je godinu završila bez poraza (sedam pobijeda i 3 nerješena ishoda). Ipak ovaj podatak ne treba dizati u nebesa, jer treba priznati da su ti protivnici bile uglavnom momčadi "nižeg" razreda npr. Lihtenštaj, Wales, Latvija, Austrija itd. Međutim postoji i druga strana ove priče. Ovo je bila ujedno i godina najvećeg razočaranja u hrvatskom nogometu. Po prvi put Hrvatska nije vidjela svjetsko prvenstvo. Nakon toga su uslijedile brojne negativne kritike na račun Hrvatskog nogometnog saveza, stručnog stožera i igrača koji su lošim igrama izazvali ljutnju kod navijača. Sada Hrvatska reprezentacija ponovo igra dobar nogomet i prolazi fazu pomlađivanja. Tako ćemo uskoro vidjeti nova lica i vjerojatno se diviti novim uspjesima.
some_text
Ova godina bit će zanimljiva i zbog predsjedničke utrke za HNS. Dok se gospoda Marković i Štimac nadmetaju u obećanjima i u tome tko će dobiti više glasova, hrvatska nogometna reprezentacija nema gdje igrati. Kao prvo nema se gdje pripremati za utakmice. Čelnici hrvatskog nogometa već jedanput trebaju uvidjeti da se na Maksimirskom stadionu ne mogu održavati utamice, jer stadion ne pruža minimalne uvjete, kako za igrače tako i za gledatelje. Treba konstatirati da to nije samo slučaj s Maksimirskim stadionom. Postoji i nekoliko stadiona koji su u dobrom stanju. Zašto se sve utakmice održavaju u Zagrebu? Zar se tako propagira najpopularniji šport na svijetu? Unatoč katastrofalnoj infrastrukturi, lošim uvjetima za mlade igrače i lošoj nacionalnoj klupskoj ligi, iznenađujei razvoj mladih igrača koji poniču u hrvatskim klubovima, koji kasnije prelaze u najjače lige svijeta i tamo postaju nositelji igre. Valjda je riječ o podneblju, kako kaže "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević.
Na kraju bi se svim odgovornima u hrvatskom nogometu trebalo postaviti pitanje. Zar deveta reprezetacija svijeta i najveći hrvatski "brand" ne zaslužuje bolje uvjete i pristojan stadion?



18.11.2010. - 17:44 - Komentari (1) - Isprintaj



Komentari (1)




Otvoren 33. Interliber

some_text

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je Interliber, 33. Međunarodni sajam knjiga i učila.
Interliber predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Ovaj, ujedno i najveći hrvatski sajam knjiga, održavat će se u vremenskom razdoblju od 10.-14.11.2010. u petom i šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

some_text
some_text
some_text

Interliber je značajan kulturni događaj u Hrvatskoj ali i šire, jer predstavlja nezaobilazno mjesto susreta nakladnika, pisaca, knjižara i distributera. Zapravo svih ljubitelja dobre knjige. Gotovo da nema značajnijeg domaćeg nakladnika koji se neće predstaviti. Na ovogodišnjem Sajmu predstavit će se više od 250 izlagača iz osam zemalja svijeta. Uz Hrvatsku, zemlje sudioanice su Austrija, Bosna i Hercegovina, SAD, Njemačka, Srbija, Velika britanija i Sjeverna Irska.
Veoma bogat program nudi posjetiteljima brojne mogućnosti. Osim kupnje knjiga i učila, posjetitelji mogu prisustvovati stručnim skupovima, promocijama, okruglim stolovima, književnim i dječijim radionicama.

some_text
some_text
some_text

Unatoč recesiji, organizatori ohrabreni prošlogodišnjim uspjehom, očekuju uspješu i ovogodišnju sajamsku priredbu s više od 100 tisuća posjetitelja. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Radno vrijeme je od 09,00-19,00 sati, a subota i nedjelja do 21,00 sat.

Više informacija o 33.Međunarodnom sajmu knjiga i učila možete pronaći na http://www.zv.hr/?id=506



10.11.2010. - 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj



Komentari (0)




KHL Medveščak ponovo poražen nakon produžetaka

some_text
U susretu 19. kola regionalne EBEL lige, hokejaši Medveščaka izgubili su pred svojom publikom u Ledenoj dvorani Doma sportova od aktualnog prvaka Red Bull Salzburga nakon produžetaka rezultatom 6:7 .
Ovaj poraz ne bi toliko bolio da se hokejaši Medveščaka ovaj vikend već nisu sreli s hokejašima RB Salzburga. Naime obje utakmice, na gostovanju u Salzburgu i u Zagrebu, "Medvjedi" su izgubili nakon produžetaka. Ipak, važno je za daljni tijek natjecanja da su iz te dvije utakmice osvojili po jedan bod te time zadržali peto mjesto na ljestvici regionalne EBEL lige.
KHL Medveščak je u utakmicu protiv RB Salzburga ušao odlučno. U odličnoj atmosferi i pred 6000 gledatelja, “Medvjedi“ su od prve minute zaigrali u najjačem sastavu te su se postavili napadački prema gostima iz Salzburga. Utakmica je ponudila sve ono što se od hokejaške utakmice može očekivati, puno uzbuđenja, golova i preokreta.

some_text
Medveščak je vodio 3:0, a potom je u zadnju trećinu ušao s vodstvom od 4:1. Deset minuta prije kraja utakmice Medveščak je vodio i 6:3. Kada se već činilo da je pobjeda sigurna, događa se potpuni obrat. Austrijska momčad niže dva gola za redom i 15 sekundi prije kraja utakmice golom Daniela Boisa izjednačava rezultat na 6:6. Konačno, pobjedu gostima donosi Ryan Duncan u trećoj minuti produžetaka. Golove za Medveščak postigli su Frank Banham (dva), Ryan Kinasewich (dva), Jonathan Filewich i Robby Sandrock. Nakon ove odigrane utakmice slijedi kratka reprezentativna stanka u EBEL ligi.



Pisajući o Medveščaku ne mogu izostaviti nekoliko zanimljivosti o klubu i postignutoj navijačkoj euforiji koja vlada gradom Zagrebom zbog atraktivnosti i športskog uspjeha KHL Medveščaka.
KHL Medveščak zvan „Medvjedi“, osnovan je 1961. godine na prvom umjetnom klizalištu u Zagrebu. Tijekom svoje povijesti klub je osvojio tri naslova prvaka za vrijeme bivše Jugoslavije, četiri puta osvojio je kup, a nakon osamostaljenja Republike Hrvatske u razdoblju od 1995. - 2007. osvojio je 11 naslova državnog prvaka. Međutim najveći uspjesi kluba vezani su uz osamdesete godine kada je klub igrao u polufinalu Kupa prvaka i kada je pobjeđivao vrhunske ekipe iza Italije, Njemačke i Austrije.
some_text
2009.godine KHL Medveščak je primljen u regionalnu EBEl ligu i od tada započinje športski “fenomen“ zvan Medveščak. Iako je projekt ulaska u EBEL ligu bio rizičan, sve sumnje su ubrzo bile uklonjene, a očekivanja kluba čak i premašena. U sezoni 2009./10. „Medvjedi“ su stigli do doigravanja i u polufinalu su izgubili od RB Salzburga, kasnijeg prvaka. Ulaskom Medveščaka u EBEL vratila se i publika. Do tada ovaj klub i ovaj šport nisu uživali veliku popularnost. Gotovo je svaka utakmica u sezoni 2009./10. bila rasprodana što je dovelo i do nezanemarivog podatka o povećanju ukupne gledanosti lige za čak 15%. Na kraju cjelokupne sezone brojke ukazuju da je ostvarena posjećenost od 190 850 gledatelja, što je rekord lige.

some_text
Ovo su samo neki od pokazatelja trenutačne popularnosti ovog kluba. Međutim „Medvjedi“ su najbolji pokazatelj da je zagrebačka publika željna i drugih sportova, osim nogometa i košarke. Znak je to da zagrebački navijači nisu nogometni huligani nego da znaju kulturno i mirno uz naviječke pjesme bodriti klub kojeg vole. Zanimljivo je da do sada nije zabilježen niti jedan navijački ekces. Upravo su „Medvjedi“ i njegovi navijači primjer ostalima, kako se uz „zdravo uzračje“, malu financijsku pomoć grada i sponzora može oživjeti jedan klub koji je već bio pao u zaborav. Kada bi se ostali športski klubovi i njihovi vlasnici ugledali na Medveščak, sigurno bi športska situacija bila drugačija. I za kraj, "Zig-zag, Me-dve-ščak!



08.11.2010. - 22:03 - Komentari (2) - Isprintaj



Komentari (2)




Nogometni klub Lučko kuca na vrata Prve hrvatske nogometne lige

some_text
U nedjelju 24.listopada 2010. godine u sklopu desetog kola Druge hrvatske nogometne lige (2.HNL), NK Lučko je na svom terenu pobijedio NK Mosor s rezultatom od 3:0. Na novom stadionu je oko 300 gledatelja moglo uživati u dobroj utakmici, nizu dobrih akcija i tri postignuta zgoditka. Strijelci za domaćine su bili, Josip Fuček u 12. minuti, Nikola Rak u 24. i Matej Jelić u 77. minuti.

NK Lučko osnovan je 1931.godine i jedan je od najstarijih nogometnih klubova u Novom Zagrebu. Naziv kluba nije oduvijek bio NK Lučko. Tek se 1975. godine pojavljuje NK Lučko kao revijalna momčad, a 1977. godine se uključuje u tadašnju ligu. Danas je NK Lučko moderan nogometni klub koji se može pohvaliti s novoizgrađenim stadionom i športskim centrom. Športski centar Lučko jedinstven je športski komleks u gradu Zagrebu. Sa svojom veličinom od 19,150 m2, korisnicima pruža brojne športske sadržaje poput dva vanjska nogometna terena s umjetnom travom, dvoranu, caffe bar i dječje igralište.
some_text
Prema riječima predsjednika nogometnog kluba Lučko, Petra Plahutara koji je sam financirao izgradnju, ovaj projekt koštao je oko 35 milijuna kuna. Izgradnjom Športskog centra Lučko nastoji se privući što više športskih talenata te stvoriti dobri uvjeti za njihov razvoj. some_text
Iako se u Lučkom dosta govori o športu te se spominje kao „športsko naselje“, stvarnost samog izgleda naselja je nešto drugačija. Posebno je velik problem infrastruktura. Većina kućanstava nema kanalizaciju, niti je spojena na vodovod. Neke ulice su zapuštene i bez asfalta. Izgled mjesta kvare i dvije zgrade. To je zgrada pošte koja je potpuno uništena i koja se nalazi u središtu Lučkog, a druga je nedovršena zgrada trgovačkog centra koja se gradi već 20 godina.
Lučko kao jedno od većih prigradskih naselja sa 8000 stanovnika moglo bi imati ljepši izgled i razvijeniju infrastrukturu. Kako je to već slučaj u Hrvatskoj, športski rezultati i uspjesi trebali bi pokrenuti niz pozitivnih promjena pa tako i izgradnju i uređenje jednog naselja kao što je i Lučko.



26.10.2010. - 23:55 - Komentari (3) - Isprintaj



Komentari (3)


Brojac posjeta Website Hit Counters
Website Hit Counter